Vul een zoekwoord in

Adviseur Kwaliteit & Veiligheid

Locatie: Nijmegen Uren: minimaal 24 tot 36 uur

Voor de ondersteuning van het team kwaliteit en veiligheid zoeken we een: Adviseur Kwaliteit & Veiligheid

VIGO biedt effectieve en betaalbare zorg, behandeling en begeleiding aan jongeren en volwassenen. Dat doen we met onze business units (BU’s) van Stichting Pactum, De Rooyse Wissel, Vincent van Gogh en Centiv, in samenwerking met diverse externe partners. Vanuit het VIGO Service Netwerk (VSN) faciliteren de ondersteunende diensten deze business units. We helpen mensen beter om te gaan met hun kwetsbaarheid op het moment dat het nodig is. Hoe eerder we jongeren en volwassenen goed helpen, hoe kleiner de kans dat we ze terugzien in zwaardere vormen van (forensische) zorg. Door samenwerking en innovatie geven we invulling aan onze maatschappelijke opgave en bouwen we aan betaalbare en toegankelijke zorg.

Voor het team kwaliteit en veiligheid afdeling zoeken we een:

Adviseur Kwaliteit & Veiligheid

Wat maakt deze functie bijzonder?

Als kwaliteitsadviseur ben je op tactisch/strategisch niveau werkzaam en draag je bij aan het optimaliseren van het kwaliteitsniveau van de organisatie. Je signaleert en analyseert landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen, trends en behoeften die van invloed zijn voor de organisatie  en vertaalt deze naar beleidsvoorstellen en projecten (bijvoorbeeld op het gebied van dataveiligheid, kwaliteit van zorg, ISO certificering, AVG, medicatiebeleid). Ook voer je beleidsprojecten uit, draag je zorg voor projectplannen en je stuurt projectteams aan. Daarnaast toets je de resultaten en effecten van de beleidsprojecten.

Je zorgt voor het evalueren van het beleid en processen door middel van interne audits en voorbereiding van externe audits. Op basis van evaluatie en toetsing ontwikkel je voorstellen voor verdere verbetering. Je onderhoudt het kwaliteitssysteem conform het vigerende kwaliteitsbeleid. Ook onderhoud en controleer je de digitale incident meldingssystemen. Je analyseert incidenten en klachten, ontwikkelt voorstellen tot verbetering  en levert daarmee een bijdrage aan de lerende organisatie. Tenslotte lever je een actieve bijdrage aan het beheer van  het documentbeheerssysteem binnen de organisatie.

Wat maakt jou bijzonder?

Anderen beschrijven jou als een sociale en een prettige samenwerkingspartner. Je hebt een sterk analytisch vermogen en je bent je ervan bewust dat een onafhankelijke positie noodzakelijk is. Je communicatieve vaardigheden zet je in om beleidsvoorstellen op te stellen, te onderbouwen en uit te dragen. Je kunt een goede aansluiting maken met zorgprofessionals; je weet wat hen beweegt en je benut dit bij de uitwerking van je voorstellen. Verder beschik je over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.

Jouw kennis en ervaring

  • Als kwaliteitsadviseur beschik je over een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt ruime kennis van en ervaring met kwaliteitssystemen en/of dataveiligheidsbeleid.
  • Je bent in staat om projectmatig te werk te gaan.
  • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen en wet- en regelgeving binnen het vakgebied.

Het bijzondere aan Vincent van Gogh & Pactum?

Aangezien jouw functie zich voornamelijk focust op werkzaamheden binnen Vincent van Gogh en/of Pactum vertellen we je graag meer over deze organisaties.

De business units van Pactum helpen kinderen & jongeren (0-23 jaar) en hun netwerk bij opgroei- en opvoedproblemen. Een positieve toekomst, daar gaan we voor! We behalen goede resultaten door een unieke mix van opvoeding, behandeling en talentontwikkeling. We investeren in de ontwikkeling van deskundige en bevlogen professionals, want door hén komen we verder. Onze locaties liggen in Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg.

Vincent van Gogh heeft een rijke traditie in het behandelen en begeleiden van mensen met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Dit doen we over een breed spectrum, klinisch en ambulant en steeds vaker bij mensen thuis of digitaal. Onze ambitie? Herstel is haalbaar, zeker met de juiste zorg. In de eigen omgeving en samen met de cliënt, met naasten en andere betrokkenen binnen de keten en het netwerk. Hiervoor kent Vincent van Gogh zelfstandige eenheden, verspreid over heel Limburg.

Zowel Pactum als Vincent van Gogh investeren in de kwaliteit van het behandelklimaat door expertise ontwikkeling en scholing van onze medewerkers. Wij zijn beiden onderdeel van de VIGO groep. Binnen de VIGO groep werken we aan kwaliteit en samenhang in de zorg. Zo brengen we de eigen kracht van cliënten verder. 

Wat bieden we jou?

Het betreft een functie voor 24 tot 36 uur per week. Voor deze functie is FWG functieschaal 60 CAO GGZ, met overeenkomstig 8,3 % vakantietoelage en eindejaar toelage van toepassing. De standplaats is afwisselend Zetten, Arnhem, Nijmegen, Horn, Deurne en Venray waarbij deels thuiswerken tot de mogelijkheden behoort. De periode is in eerste instantie voor 1 jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Je komt in dienst bij VIGO.

Contact & Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Franca Eurlings-Tonnaer, Manager Kwaliteit en Veiligheid via 068317 9241. Indien je geïnteresseerd bent in deze functie verzoeken we jouw sollicitatie voor 2 juni in te sturen via werken@vigogroep.nl.