Vul een zoekwoord in

ICT medewerker IT security en gegevensbescherming

Locatie: Nijmegen Uren: 32-36

Voor de ondersteuning van onze ICT afdeling zoeken we een handson: IT security en gegevensbeschermings-medewerker

Wie is VIGO?

VIGO biedt effectieve en betaalbare zorg, behandeling en begeleiding aan jongeren en volwassenen. Dat doen we met onze business units Bijzonder Jeugdwerk, Rubicon Jeugdzorg, Pactum, De Rooyse Wissel en Vincent van Gogh, in samenwerking met diverse externe partners. We helpen mensen beter om te gaan met hun kwetsbaarheid op het moment dat het nodig is. Hoe eerder we jongeren en volwassenen goed helpen, hoe kleiner de kans dat we ze terugzien in zwaardere vormen van (forensische) zorg. Door samenwerking en innovatie geven we invulling aan onze maatschappelijke opgave en bouwen we aan betaalbare en toegankelijke zorg.

Wat maakt deze functie bijzonder?

Je bent ICT specialist in de breedste zin des woords.

Als IT security en gegevensbeschermings-medewerker ondersteun je de organisatie in het bereiken van IT beveiliging, projectdoelstellingen en AVG doelen, met in achtneming van de daarvoor relevante wetgeving. Door de organisatie te adviseren bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en beheren van systemen (privacy by design) Daarnaast heb je kennis over wat er geregeld moet worden bij uitbesteding, ketenautomatisering, SaaS en Clouddiensten op het gebied van een veilige werkomgeving. Je hebt zicht en weet te adviseren over welke mogelijkheden de wet- en regelgeving biedt en hoe menselijke missers met het risico op reputatieschade, boetes voorkomen kunnen worden. Ook lever je een actieve bijdrage aan ICT projecten en in voorkomende gevallen stuur je zelf projecten op dit gebied aan.

Wat maakt jou bijzonder?

Anderen beschrijven jou als een sociale en een prettige samenwerkingspartner. Je hebt een sterk analytisch vermogen en je bent je ervan bewust dat een onafhankelijke positie noodzakelijk is. Jouw communicatieve vaardigheden zet je in om ICT security beleidsvoorstellen die je kunt onderbouwen en uit dragen. Je kunt een goede aansluiting maken met (zorg)professionals; je weet wat hen beweegt en je benut dit bij de uitwerking van je voorstellen. Verder beschik je over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.

Van deze medewerker wordt verwacht dat hij of zij uitstekende vakkennis heeft van actuele ICT security maatregelen, privacywetgeving en van de praktijk van gegevensbescherming.

Jouw kennis en ervaring:

  • Je hebt kennis over actuele ICT security en informatiebeveiliging;
  • Je hebt kennis van nationale en Europese privacywet- en regelgeving over gegevensbescherming en de ontwikkelingen binnen het vakgebied waaronder bijvoorbeeld de AVG (GDPR), NEN 7510, ISAE 3402 type 1&2, SOC 1&2;
  • Je beschikt over (actuele) projectmanagement vaardigheden;
  • Je hebt een integrale kijk op risico’s, digitaal, financieel, planning, en project management;
  • Je hebt kennis van de sector waarin wij actief zijn;
  • Je beschikt over vaardigheden om binnen de organisatie een cultuur van security en gegevensbescherming te ontwikkelen.
  • Je ben in staat om (technische) beveiligingsrapportages te lezen en op te stellen en weet security assessments (bijv. DPIA’s) uit te voeren.

Wat bieden we jou?   

Je gaat deel uitmaken van een klein team en krijgt een uitdagende en bijzonder diverse rol in een dynamische en ambitieuze omgeving waar werkplezier centraal staat. Open, (directe) communicatie en korte lijnen typeren onze werkwijze.

Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week. Voor deze functie is FWG functieschaal 55/60 CAO GGZ, met overeenkomstig 8,3 % vakantietoelage en eindejaar toelage van toepassing. De standplaats Nijmegen waarbij deels thuiswerken tot de mogelijkheden behoort. De periode is in eerste instantie voor 1 jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunen wij met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd, flexibel werken en thuiswerken. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen en reiskosten.

Daarnaast bieden we je uitgebreide mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen in je vakgebied en door te groeien in onze organisatie.

Contact & Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Bert Klinkenberg, CIO via (06) 10034891 of bertklinkenberg@vigogroep.nl. Indien je geïnteresseerd bent in deze functie verzoeken we jouw sollicitatie voor 28 oktober in te sturen via werken@vvgi.nl.