Vul een zoekwoord in

Manager IT/Informatiemanager

Locatie: Nijmegen Uren: 32-36

Om de stafstructuur van VIGO op groepsniveau verder vorm te geven zoeken wij een: Manager IT/Informatiemanager

Wij zijn volop in beweging, waarbij automatisering, digitalisering, data-analyse en informatievoorziening van strategisch belang zijn voor onze zorg en bedrijfsprocessen. Hou jij van een uitdaging en ben jij degene die partijen kan verbinden om state of the art IT-ondersteuning te realiseren? Dan is deze functie wat voor jou!

Om de stafstructuur van VIGO op groepsniveau verder vorm te geven zoeken wij een:

Manager IT / Informatiemanager

Wie zijn wij?

VIGO is een toonaangevende organisatie in jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg. Met een duurzaam en integraal aanbod van zorg, behandeling en begeleiding bieden we jongeren en volwassenen weer perspectief op herstel en participatie in de samenleving. Dat doen we met onze dochterorganisaties Bijzonder Jeugdwerk, Rubicon Jeugdzorg, Pactum, OG Heldring Stichting, De Rooyse Wissel, Vincent van Gogh en Centiv en in samenwerking met diverse externe partners.

We willen echt iets betekenen voor mensen bij wie het soms tegen zit. Ze weer op weg helpen waar het kan. Het liefst zo vroeg mogelijk, zodat ze een toekomst hebben zoals iedereen. De vraag neemt toe, maar wordt ook steeds complexer. Dat vereist andere manieren van zorg bieden, andere manieren van werken. Kortom, om een eigen visie op integrale zorg, begeleiding en behandeling.

We helpen mensen om beter om te gaan met hun kwetsbaarheid op het moment dat het nodig is. Hoe eerder we mensen goed helpen, hoe kleiner de kans dat we ze terugzien in zwaardere vormen van (forensische) zorg. Door samenwerking en innovatie geven we invulling aan onze maatschappelijke opgave en bouwen we aan betaalbare en toegankelijke zorg.

Bij VIGO werken ruim 3500 betrokken en bevlogen (zorg) professionals, met hart voor de zorg. Er is ruimte voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid, in een uitdagende werkomgeving.

Wat maakt deze functie uniek?

Als Manager IT / informatiemanager ben jij werkzaam binnen de afdeling Financien & ICT en denk je tevens mee met de afdeling Business Ontwikkeling & Innovatie over innovatieve ICT projecten. Je bent onderdeel van de stafstructuur van VIGO en bent sparringpartner van directie en Raad van Bestuur. De functie van Manager IT / informatiemanager is een brede en uitdagende functie waarbij je verantwoordelijk bent voor het opzetten en inrichten van de ICT ondersteuning op groepsniveau en het realiseren van de fusiedoelstellingen. Zelforganisatie en persoonlijk leiderschap van vakprofessionals maakt deel uit van onze besturingsfilosofie waaraan door de manager richting wordt gegeven.

Het accent in de functie ligt op het realiseren van verbinding en samenwerking met in- en externe partners Je zorgt ervoor dat in samenwerking de ontwikkelingen en strategische koers van VIGO ondersteund wordt door drempelloze geautomatiseerde processen. Samen met de teams ben je verantwoordelijk voor ICT beheer en werk je nauw samen met de business units bij de dochterorganisaties. Je realiseert dienstverlening aan de zorgorganisatie die zich kenmerkt door ‘operational excellence’, ‘first-time-right’ en ‘can-do’.

Wat maakt jou uniek?

Wij ‘ademen’ innovatie en willen steeds voorop blijven lopen in ICT visie en de vertaling daarvan in onze architectuur en systemen. We zoeken een verbindende innovator die snapt wat de markt van ons vraagt om toekomstbestendige zorg te kunnen blijven leveren en onze professionals te kunnen blijven ondersteunen op de meest moderne manieren.

Wij zijn bezig om een vernieuwend team neer te zetten en zoeken daarvoor een stevige, inspirerende, verbindende en resultaatgerichte Manager IT met visie op informatievoorziening en IT, die in staat is om de vertaling te maken van visie en beleid naar bedrijfsprocessen. Jouw ambitie, bevlogenheid en pro-actieve houding sluiten naadloos aan bij onze organisatie. Door de combinatie van jouw persoonlijkheid, competenties, ervaring en kennis ben je in staat om partijen te verbinden, complexe bedrijfsprocessen te structureren, dienstverleningsprocessen te borgen en te zorgen voor compliance. Je bent een deskundige en stevige gesprekspartner voor interne en externe partijen en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan directie, management en raad van bestuur.

Je bent in staat om een complex en versnipperd systeemlandschap te stroomlijnen en hier met betrokken partijen een logisch geheel van te maken. Data integriteit, verregaande automatisering en digitalisering (ook met leveranciers en klanten) spreken je sterk aan. Kwalitatieve informatiestromen borgen om kortcyclisch de organisatie continu te verbeteren is jouw ding.

Je hebt een relevante afgeronde HBO/WO opleiding, in de richting van bijvoorbeeld bedrijfskunde/bestuurlijke informatiekunde of informatica of vergelijkbare opleiding. Je hebt aantoonbare werkervaring in het vakgebied van IT- informatiemanagement in een vergelijkbare functie in een grote organisatie.

Wat bieden we jou?

  • Een functie waarin je van grote betekenis kunt zijn en het verschil kunt maken.
  • Een ontwikkelgerichte, innovatieve en inspirerende werkomgeving met ruimte om invulling te geven aan jouw ontwikkelbehoefte.
  • Een leuke functie in een ambitieuze, innovatieve organisatie
  • Een marktconform salaris conform CAO GGZ.

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Petra de Bruijn Directeur Financiën & ICT, via pdebruijn@vvgi.nl of 06 41099521.

Wij verzoeken je jouw sollicitatie voor 12 februari 2021 per mail te sturen via deze link