Vul een zoekwoord in

Manager Kwaliteit & Veiligheid

Locatie: Nijmegen Uren: minimaal 32 tot 36 uur

Voor de stafstructuur van VIGO en het team kwaliteit en veiligheid zoeken we een: Manager Kwaliteit & Veiligheid

Wat maakt deze functie bijzonder?

Als manager kwaliteit en veiligheid ben je onderdeel van de stafstructuur van VIGO en rapporteer je aan de raad van bestuur. Kwaliteit en Veiligheid zijn bij VIGO als zorgorganisatie basisvoorwaarden. Je zorgt ervoor dat beleid ontwikkeld wordt op dit gebied en dat hier sturing aan wordt gegeven. Dit doe je met een klein team van professionals. Je handelt met integriteit en vanuit een onafhankelijke beroepshouding.

De functie van manager kwaliteit en veiligheid is een uitdagende functie waarbij je verantwoordelijk bent voor:

  • zorgkwaliteit (richtlijnen/handboeken/statuten, certificering, onderhoud MD);
  • kwaliteitssystemen (effect & tevredenheidsmetingen) & verbetercyclus;
  • inspectie-gerelateerde zaken, de klachtenafhandeling en -rapportages;
  • de verbinding met de (patiënten) vertrouwenspersonen;
  • informatie(data)beveiliging (FG, AVG);

Je coördineert ontwikkelingen op het beleidsgebied binnen de VIGO-groep, ontwikkelt beleid, adviseert de raad van bestuur en zorgt voor verbinding met de dochterorganisaties.

Wat maakt jou bijzonder?

Anderen beschrijven jou als een sociale en een prettige samenwerkingspartner. Je hebt een sterk analytisch vermogen en je bent je ervan bewust dat een onafhankelijke positie noodzakelijk is. Je communicatieve vaardigheden zet je in om beleidsvoorstellen op te stellen, te onderbouwen en uit te dragen. Je kunt een goede aansluiting maken met zorgprofessionals; je weet wat hen beweegt en je benut dit bij de uitwerking van je voorstellen. Verder beschik je over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.

Jouw ambitie, bevlogenheid en proactieve houding sluiten naadloos aan bij onze organisatie. Je kent de zorg- en ondersteunende bedrijfsprocessen en bent gedreven om een maximale bijdrage te leveren aan de veiligheid van onze cliënten, professionals en maatschappij.

Je bent een echte professional en bent in staat om passend binnen onze visie maatschappelijke en interne ontwikkelingen te vertalen naar beleid op het gebied van kwaliteit en veiligheid en de uitvoering van dit beleid te coördineren. Je bent een sparringpartner voor bestuurders, directeuren, collega-managers en de professionals in jouw team.

Jouw kennis en ervaring

  • Als Manager beschik je over een academisch werk- en denkniveau en relevante opleidingen.
  • Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare eindverantwoordelijke functie.
  • Je hebt ruime kennis van en ervaring met kwaliteitssystemen en/of dataveiligheidsbeleid.
  • Je bent in staat om projectmatig te werk te gaan.
  • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en wet- en regelgeving binnen het vakgebied.

Het bijzondere aan Vincent van Gogh & Pactum?

Aangezien jouw functie zich voornamelijk focust op werkzaamheden binnen Vincent van Gogh en/of Pactum vertellen we je graag meer over deze organisaties.

De business units van Pactum helpen kinderen & jongeren (0-23 jaar) en hun netwerk bij opgroei- en opvoedproblemen. Een positieve toekomst, daar gaan we voor! We behalen goede resultaten door een unieke mix van opvoeding, behandeling en talentontwikkeling. We investeren in de ontwikkeling van deskundige en bevlogen professionals, want door hén komen we verder. Onze locaties liggen in Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg.

Vincent van Gogh heeft een rijke traditie in het behandelen en begeleiden van mensen met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Dit doen we over een breed spectrum, klinisch en ambulant en steeds vaker bij mensen thuis of digitaal. Onze ambitie? Herstel is haalbaar, zeker met de juiste zorg. In de eigen omgeving en samen met de cliënt, met naasten en andere betrokkenen binnen de keten en het netwerk. Hiervoor kent Vincent van Gogh zelfstandige eenheden, verspreid over heel Limburg.

Zowel Pactum als Vincent van Gogh investeren in de kwaliteit van het behandelklimaat door expertise ontwikkeling en scholing van onze medewerkers. Wij zijn beiden onderdeel van de VIGO groep. Binnen de VIGO groep werken we aan kwaliteit en samenhang in de zorg. Zo brengen we de eigen kracht van cliënten verder. 

Wat bieden we jou?

Een functie waarin je van grote betekenis kunt zijn en het verschil kunt maken. Een ontwikkelgerichte en inspirerende werkomgeving met ruimte om invulling te geven aan jouw ontwikkelbehoefte. Marktconforme inschaling op managementniveau afhankelijk van werkervaring. De CAO GGZ is van toepassing, met overeenkomstig 8 % vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunen wij met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd, flexibel werken en thuiswerken. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen en reiskosten.

Contact & Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Hans Hendrikx, Bestuurder via werken@vigogroep.nl.

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie verzoeken we jouw sollicitatie voor 10 augustus 2022 in te sturen via werken@vigogroep.nl.