Vul een zoekwoord in

Opleidingsadviseur

Locatie: Deurne/Horn Uren: 36 uur per week

De zorg is continu in ontwikkeling. Ben jij een ervaren Learning & Development professional en wil jij jouw steentje hieraan bijdragen? Lees dan verder!

VIGO is een toonaangevende organisatie in jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg. Met een duurzaam en integraal aanbod van zorg, behandeling en begeleiding bieden we jongeren en volwassenen weer perspectief op herstel en participatie in de samenleving. Dat doen we met onze dochterorganisaties Pactum, De Rooyse Wissel, Vincent van Gogh en Centiv en in samenwerking met diverse externe partners.  We willen echt iets betekenen voor mensen bij wie het soms tegen zit. Ze weer op weg helpen waar het kan. Het liefst zo vroeg mogelijk, zodat ze een toekomst hebben zoals iedereen. De vraag neemt toe, maar wordt ook steeds complexer. Dat vereist andere manieren van zorg bieden en andere manieren van werken. Bij VIGO werken ruim 3500 betrokken en bevlogen (zorg)professionals, met hart voor de zorg. Er is ruimte voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid, in een uitdagende werkomgeving.

Voor VIGO zoeken we een:

Opleidingsadviseur

Wat maakt deze functie uniek?

De complexe zorgvraag van onze doelgroep vraagt om professionaliteit van onze medewerkers. Wij vinden het daarom belangrijk dat de medewerkers van Stichting Pactum zichzelf zowel persoonlijk als in het eigen vakgebied verder kunnen ontwikkelen. Leren is daarbij cruciaal! Als opleidingsadviseur ben jij verantwoordelijk voor het opstellen bewaken en uitvoeren van opleidingsbeleid, waar het opleidingsjaarplan onderdeel vanuit maakt. Het kan gaan om interne opleidingen van enkele dagdelen of juist om een externe opleiding van meerdere jaren. Je plant het volledige ontwikkelingsprogramma en monitort wekelijks de uitvoering ervan. Je bent goed op de hoogte van (technische) ontwikkelingen op je vakgebied en je gaat een ‘leer management systeem’, dat reeds is aangeschaft, implementeren. In jouw functie werk je nauw samen met de collega’s van de afdeling Mens en Organisatie die jou ondersteunen bij de administratieve en organisatorische afhandeling van zaken die voortkomen uit jouw functie.

We hebben de ambitie om Stichting Pactum een opleidingsorganisatie te laten zijn, denk hierbij aan het integreren van middelbaar en hoger beroepsonderwijs met de werkvloer en het ontwikkelen van verschillende interne opleidingsplaatsen, waaronder een opleidingstraject voor zij-instomers. Ben jij degene die deze ambitie met ons gaat realiseren en het fundament legt van een  sterk leer- en opleidingsklimaat?

Daarnaast onderhoud je het contact met interne medewerkers die een taak in de uitvoering hebben, met interne en externe trainers én met de cursisten waarvoor jij het eerste aanspreekpunt bent. Door het jaar heen ben je betrokken bij diverse overleggen gericht op professionalisering en ontwikkeling van medewerkers. Tevens ben je onderdeel van het procesteam kwaliteit waarbij je ook ingezet kan worden binnen andere beleidsonderdelen binnen dit proces. Kortom: een afwisselende en dynamische functie waarbij jij de spil bent van de ontwikkeling en professionalisering van je collega’s.

Waar kom je te werken?

Je maakt binnen VIGO onderdeel uit van de stafafdeling Mens en Organisatie en hebt onze organisatie voor jeugdzorg, Stichting Pactum, als aandachtsgebied. Jouw werkgebied is regio Zuid, het werkgebied van Rubicon jeugdzorg en Bijzonder Jeugdwerk. Op 1 januari 2022 zijn deze organisaties met Pactum gefuseerd.  Je zult voornamelijk vanuit de locaties Horn en Deurne werken.

Pactum helpt kinderen, jongeren en gezinnen met een passende behandeling om positieve groeistappen te zetten. Als het kan doen we dit bij de jongere of het kind thuis of in onze dagbehandeling. En als dat voor kortere of langere tijd niet lukt, zoeken we naar een passend thuis binnen onze pleegzorg of in één van onze huizen. Zodat iedereen, vanuit een veilige omgeving en met de juiste behandeling, kan toewerken naar een eigen plek in de samenleving. Meer informatie vind je via www.pactum.org

Je zult dus in dienst komen bij VIGO, maar zult grotendeels ingezet worden in Deurne en Horn (Pactum).

Wat maakt jou uniek?

Wij zoeken een collega die voor een sterk opleidingsklimaat zorgt, dit verder kan uitbouwen, van aanpakken weet, enthousiast is en onze kernwaarden meer dan vanzelfsprekend vindt. Naast dat je uitstekend kunt plannen en heel goed het overzicht behoudt, ben je contactueel en communicatief sterk. Ook beschik je over het volgende;

 • Je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie met een organisatorische
  achtergrond;
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding gericht op learning en development;
 • Je bent accuraat, proactief, oplossings- en klantgericht;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en subsidiemogelijkheden;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt kennis van de (her)registratie eisen voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd;
 • Je hebt ervaring met Microsoft Officeprogramma’s en digitale leeromgevingen
  (dit is een pré).

Wat bieden we jou?

Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. Binnen VIGO is de CAO GGZ van toepassing. De functie van Opleidingsadviseur is ingeschaald in FWG 55 (max. € 4.218,-) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie?

Wil je eerste meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Rick Gerritsen – Manager HR- via t: 06 – 24 25 04 12 of via e: rickgerritsen@vigogroep.nl

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan zien we jouw cv en sollicitatiebrief graag tegemoet via solliciteren@bj.nl. De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden op de locatie in Deurne of Horn. Wanneer noodzakelijk/wenselijk is een digitale sollicitatie ook mogelijk.

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid.