Vul een zoekwoord in

Praktijkbegeleider

Locatie: Deurne, Horn en Venray maar in principe alle werklocaties van VIGO Uren: 20 uur

Houd je van pionieren en vind je het leuk om deze nieuwe functie vorm te geven? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet voor deze veelzijdige functie.

VIGO biedt effectieve en betaalbare zorg, behandeling en begeleiding aan jongeren en volwassenen. Dat doen we met onze business units (BU’s) van Stichting Pactum, De Rooyse Wissel, Vincent van Gogh en Centiv, in samenwerking met diverse externe partners. Vanuit het VIGO Service Netwerk (VSN) faciliteren de ondersteunende diensten deze business units. We helpen mensen beter om te gaan met hun kwetsbaarheid op het moment dat het nodig is. Hoe eerder we jongeren en volwassenen goed helpen, hoe kleiner de kans dat we ze terugzien in zwaardere vormen van (forensische) zorg. Door samenwerking en innovatie geven we invulling aan onze maatschappelijke opgave en bouwen we aan betaalbare en toegankelijke zorg.

Jouw uitdaging 

Als praktijkbegeleider (PB) ben je verantwoordelijk voor de vertaling van het opleidingsbeleid naar de dagelijkse begeleiding van leerlingen, stagiaires en werkbegeleiders. Zo ga je, met veel enthousiasme, als procesbewaker onze interne leerlingen begeleiden tijdens hun opleiding. Jij zet leerlingen in hun kracht. Je laat, door het stellen van de juiste vragen, leerlingen zelf nadenken over bijv. leerdoelen, oplossingen etc. Kortom, je draagt zorg voor een soepel leerproces.

Daarnaast ga je samen met jouw collega’s van Leren&Ontwikkelen meedenken over het opzetten van een leerafdeling binnen Pactum. Zodra deze leerafdeling staat zorg je binnen deze afdeling,  in samenwerking met docenten van verschillende onderwijsinstellingen, voor een positief leerklimaat door stagiaires te stimuleren om met en van elkaar te leren.

Je bent een echte multitasker in deze functie. Zo ben je in contact met verschillende opleidingsinstituten en je traint, coacht en ondersteunt werkbegeleiders bij het opleiden van stagiaires en leerlingen. Je signaleert knelpunten binnen de leersituatie, de leerwerkplek en de opleiding.

Verder denk je ook VIGO breed mee over de ontwikkelingen m.b.t. deze functie. Dit doe je in samenwerking met jouw PB collega’s binnen het VSN die een ander BU als aandachtsgebied hebben.  Je komt dus op contract van VIGO en krijgt hierbij Pactum Zuid als aandachtsgebied.

Houd je van pionieren en vind je het leuk om deze nieuwe functie vorm te geven? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet voor deze veelzijdige functie.

Wat maakt jou uniek?

Wij willen natuurlijk graag dat je succesvol bent binnen deze functie. Daarom zien we graag dat jij beschikt over:

 • Een relevante afgeronde Hbo opleiding (bijv. Pedagogiek, Social Work) aangevuld met de opleiding ‘Praktijkopleider in de Zorg’ (of je bent bereid om deze op korte termijn te volgen) of een didactische aantekening;
 • Kennis en ervaring in de jeugdzorg en affiniteit met onze doelgroep;
 • Kennis van en inzicht in het begeleiden en coachen van mensen;
 • Kennis van beroepspraktijkvorming en het onderwijsveld is een pre;
 • Kennis van wet- en regelgeving op gebied van SKJ;

En verder:

 • Je kunt zelfstandig werken, leerlingen enthousiasmeren, bijsturen waar nodig en motiveren;
 • Je bent goed in pionieren en daardoor ben je op hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderwijsvernieuwingen en jeugdzorg. Je bent in staat om deze trends en ontwikkelingen naar praktische zaken te vertalen en zorgt dat (eventuele) veranderingen vorm gegeven worden. Daarnaast denk je mee hoe bepaalde zaken slim en efficiënt georganiseerd kunnen worden;
 • Je bent vaardig in schriftelijke en mondelinge communicatie.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs en auto.

Wat bieden we jou?

 • Naast goede koffie, gezellige collega’s en een informele werksfeer; een functie waarin je van grote betekenis kunt zijn en het verschil kunt maken. Marktconforme inschaling binnen de CAO GGZ FWG 50 en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden met uitzicht op een vast contract;
 • Een uitdagende functie bij een lerende organisatie die innovatie voorop stelt. Jouw inbreng en ideeën zijn meer dan welkom. Je komt te werken in een ontwikkelgerichte en inspirerende werkomgeving met ruimte om invulling te geven aan jouw ontwikkelbehoefte.
 • We vinden het belangrijk dat je als medewerker in balans blijft. Dit ondersteunen wij met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, flexibel werken met daarbij mogelijkheden om thuis te werken.

 

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunen wij met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd, flexibel werken en thuiswerken. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen en reiskosten. Aantrekkelijke fiscale regelingen voor fiets, fitness, bol.com-bonnen etc.

Contact & Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Barbara Bierens (Adviseur Leren&Ontwikkelen) via e: barbarabierens@vigogroep.nl of t: 06-17583740 of met Maurice Bongaerts via mauricebongaerts@vigogroep.nl of 06 - 54673887.

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie verzoeken we jouw sollicitatie voor 5 september 2022 in te sturen via werken@vigogroep.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op ma 12 sep in de middag op de locatie in Venray, Deurne of Horn (i.o. afstemmen).