Vul een zoekwoord in

Preventiemedewerker / Arbo-coördinator

28 uur meerdere locaties (Horn, Deurne en Helmond)

Als preventiemedewerker sta je voor jouw adviezen en weet je directie en collega’s daar op een overtuigende manier in mee te nemen.”

“Als preventiemedewerker sta je voor jouw adviezen en weet je directie en collega’s daar op een overtuigende manier in mee te nemen.”

 Wat wij zoeken

Voor Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon Jeugdzorg zijn wij op zoek naar een Preventiemedewerker / Arbo-coördinator die inzetbaar is op meerdere locaties in zowel Brabant als Noord- en Midden Limburg. Jij hebt een sterk oog voor processen en systemen én hebt affiniteit met de veiligheid en gezondheid van zowel de medewerkers als de cliënten. Dan is dit de job voor jou!

Wat je gaat doen

Binnen Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon Jeugdzorg vinden we veiligheid, gezondheid en welzijn erg belangrijk. Eén van jouw taken is dan ook om bij te dragen aan een veilige en gezonde werk- en leeromgeving voor al onze medewerkers. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen, bewaken en uitvoeren van het Arbo jaarplan en het BHV-plan. De veranderende Arbo wet- en regelgeving ken je van binnen en buiten en weet als geen ander waar, een organisatie als Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon Jeugdzorg, aan moet voldoen om de wettelijke kaders na te leven.

Je vergroot het veiligheidsbewustzijn van je collega’s door kennisdeling in de organisatie en maakt de vertaalslag vanuit bestaande knelpunten in de uitvoering naar het nemen van actie in voorstellen voor beleid. Je ondersteunt en begeleidt leidinggevenden in het zetten van de volgende stap naar het vergroten van de veiligheid en welzijn. Eveneens lever je management-info aan betreffende Arbo gerelateerde gegevens. Hiervoor zijn uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie en adviesvaardigheden vanzelfsprekend.

Wie jij bent

Wij zoeken een collega die de preventie/Arbo-functie verder kan uitbouwen, van aanpakken weet, enthousiast is en onze kernwaarden meer dan vanzelfsprekend vindt.

  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een opleiding op het gebied van Arbo/preventie/duurzame inzetbaarheid of bent bereid tot het volgen van een gelijksoortige opleiding;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom de Arbo wetgeving;
  • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen je werkterrein en bereid deze te blijven volgen;
  • Je hebt enige kennis van zorgwerkzaamheden;
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken;
  • Beschikt over voldoende inzicht in arbeidsomstandigheden en de wijze waarop deze kunnen worden verbeterd;
  • Je hebt overtuigingskracht.

Wat wij jou bieden

Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. Binnen Bijzonder Jeugdwerk is de CAO Jeugdzorg van toepassing. De functie van Preventiemedewerker / Arbocoördinator is ingeschaald in schaal 9 (max. € 3.888,56) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wie wij zijn

Bijzonder Jeugdwerk helpt gezinnen en jongeren met complexe gedragsproblemen. Samen met jongeren, hun opvoeders en omgeving bouwen we aan een positieve toekomst. Ook bieden we Wmo-zorg aan jongvolwassenen tot ca. 27 jaar. We boeken resultaten door een unieke mix van talentontwikkeling, opvoeding en behandeling. We investeren in de kwaliteit van zorg door expertise ontwikkeling en scholing van onze medewerkers.

Rubicon jeugdzorg is een jeugdzorgaanbieder in voornamelijk Noord- en Midden Limburg. Bij Rubicon zetten zo’n 140 enthousiaste medewerkers zich in voor een hoge kwaliteit van jeugdzorg, afgestemd op onze cliënten. Wij bieden hulp aan jeugdigen van 0 tot 23 jaar en aan gezinnen die te maken hebben met complexe opgroei- en opvoedvragen.

Onze locaties liggen in Brabant en Limburg. We maken, tezamen met Pactum, Centiv, Vincent van Gogh en De Rooyse Wissel deel uit van VIGO.

Solliciteren

Ben jij die Preventiemedewerker/Arbo coördinator die ons komt versterken? Dan horen we graag van je. Je kunt je motivatiebrief en cv tot 17 sep 2021 mailen naar solliciteren@bj.nl. De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden in week 38 op de locatie in Horn of Deurne. Graag vragen wij hier rekening mee te houden.

Meer weten

Wil je eerste meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Rick Gerritsen – Manager HR- via t: 06 – 24 25 04 12 of via e: r.gerritsen@bj.nl