Vul een zoekwoord in

Teamcoach

Locatie: Venray Uren: in overleg

Krijg je energie van samen met je collega’s jezelf steeds te ontwikkelen, elkaar te prikkelen en uit te dagen, samen nieuwe werkvormen te bedenken en op maat te maken, dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Bij VIGO helpen wij mensen om weer grip te krijgen op hun leven. Net als jij willen zij ook meedoen in de maatschappij én zich begrepen voelen. We werken vanuit de stichtingen Pactum, De Rooyse Wissel en Vincent van Gogh. Om de juiste ondersteuning te kunnen bieden ligt bij ons de uitdaging om de juiste collega’s aan te trekken én te behouden. Dit doen we gezamenlijk vanuit het VIGO Service Netwerk (VSN). We zoeken mensen met lef en daadkracht. Nieuwsgierige collega’s die fouten durven maken en humor hebben zijn een toevoeging in ons team. Door samenwerking en innovatie geven we invulling aan onze uitdaging; mensen op eigen kracht verder helpen.

Ter aanvulling van het team Mens en Organisatie zijn we op zoek naar een:

Teamcoach

Wat maakt het team uniek?

De teamcoaches van VIGO zetten zich dagelijks in voor de kwaliteit en de voortgang van het teamontwikkelingsproces. We werken als team vanuit ieders individuele kracht en zijn daarom ook op zoek naar diversiteit in ons team. Als nieuwe collega durf je jezelf zowel kwetsbaar als ambitieus op te stellen. Je kunt altijd terugvallen op jouw collega’s.
Ben jij een gediplomeerde coach en geloof jij in eigenaarschap in de teams geïnspireerd door het Rijnlands gedachtegoed? Het is een pre als je leidinggevende ervaring hebt en kennis van de zorg. Krijg je energie van samen met je collega’s jezelf steeds te ontwikkelen, elkaar te prikkelen en uit te dagen, samen nieuwe werkvormen te bedenken en op maat te maken, dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Wat maakt de functie uniek?

Als teamcoach ga je samen met je collega’s de teams op inspirerende wijze verder helpen in hun teamontwikkeling en ondersteun je de doorontwikkeling van zelforganisatie. Afhankelijk van de taakvolwassenheid van het team ondersteun je vraaggericht en soms aanbodgericht bij het realiseren van de teamdoelen en bij het versterken van de onderlinge samenwerking.

Je bent een verbindende factor tussen o.a. het team, management en staf en ondersteunt bij allerlei opkomende hulpvragen. De coachvraag wordt gesteld vanuit het team en eventueel op verzoek van een manager. Als coach neem jij het voortouw en weet je door middel van vraagstelling en passende interventies richting te geven en een ontwikkeldoel te realiseren. Je kruipt in een begeleidende, ondersteunende rol en neemt een onafhankelijke positie aan. Dit alles doe je op een faciliterende, coachende en inspirerende wijze, gericht op de ontwikkeling van de individuele medewerker, de teams en de organisatie. Je bent onderdeel van het Vigo Service Netwerk en valt hiërarchisch onder de directeur Mens en Organisatie.
Functioneel zijn er voornamelijk contacten met managers, teams en ondersteunende diensten.

Wat maakt jou uniek?

Wij willen natuurlijk graag dat je succesvol bent binnen deze nieuwe functie. Wij denken dat deze vaardigheden en achtergrond jou kunnen helpen:

 • Je bent een zelfstandige collega met geaccrediteerde opleiding Coaching, gericht op teams en organisaties;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de zorg en kan inspelen op zorg gerelateerde vraagstukken;
 • Je beschikt over de kennis en ervaring in het coachen van zelforganisatie en gelooft in de kracht hiervan;
 • Je bezit een helikopterview en analytisch vermogen over en voor de gehele organisatie;
 • Je kan teams ondersteunen naar een volgende fase van ontwikkeling van taakvolwassenheid, waarbij ook “het goede gesprek” gevoerd kan worden op de eventuele aanwezige onderstroom;
 • Je bent proactief en laagdrempelig benaderbaar.
 • Je bent een kei in motiveren, weet medewerkers van de gehele organisatie te verbinden en te inspireren.
 • Je schakelt soepel tussen de verschillende niveaus in de organisatie.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende functie binnen een ambitieuze organisatie;
 • Keuze in een arbeidsduur, uren per week in overleg;
 • Een marktconform salaris in FWG 55 (CAO GGZ) tot max. €4.010,- bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,33%;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals FiscFree, dé manier om met 40% fiscaal voordeel de nieuwste producten aan te schaffen of lekker een weekendje weg te gaan;
 • Een lerende organisatie die opleiding en ontwikkeling stimuleert. Binnen de afdeling hebben we een eigen opleidingsplan waarbij jij jaarlijks jouw opleidingswensen in kunt brengen;
 • Onze locaties zijn goed bereikbaar met ov en parkeren is voor jou geregeld. Je bent primair werkzaam in Venray als standplaats.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunen wij met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd, flexibel werken en thuiswerken. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen, studie en reiskosten. Daarnaast hebben we een ruim aanbod van fiscale regelingen waaronder een fiets, fitness, cadeaubonnen, weekendje weg e.d.

Contact & Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Bianka Mulders via telefoonnummer: 06 – 15 22 81 23 Indien je geïnteresseerd bent in deze functie verzoeken we jouw sollicitatie voor 21 augustus 2022 in te sturen via werken@vigogroep.nl of door middel van de button boven de vacature. De sollicitatiegesprekken op basis van de briefselectie vinden plaats op donderdag 25 augustus.