Vul een zoekwoord in

Henk de Jong nieuwe voorzitter raad van toezicht VIGO

VIGO heeft per 1 mei jl. een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Zijn naam is Henk de Jong en we stellen hem onderstaand graag nader voor. Hij volgt in deze functie Harm van Veldhuizen op, die deze functie sinds 2017 bekleedde en van wie de tweede benoemingstermijn op 30 april jl. is beëindigd.

Ervaren en vol expertise
Henk de Jong heeft ruime ervaring met bestuurs-, management- en toezichtsfuncties in en rond de publieke sector en bij adviesbureaus. Daarnaast brengt hij expertise mee op een grote diversiteit aan beleidsterreinen, zowel als adviseur als leidinggevende.

Henk de Jong: “De zorgsector is essentieel voor de samenleving. De onderdelen van VIGO staan voor grote vraagstukken. Om cliënten, medewerkers en betrokkenen de optimale zorg te kunnen blijven bieden, moet er de komende jaren veel gebeuren. Daarvoor moeten we zelf weer een goed vast bestuurlijk team benoemen, leidinggevende posities goed invullen, de kwaliteit en veiligheid van zorg bevorderen en een gezonde bedrijfsvoering ontwikkelen. Daar lever ik vanuit mijn nieuwe functie graag een bijdrage aan.”

Dank aan Harm
Henk dankt Harm voor zijn inzet voor VIGO in de afgelopen jaren. Harm van Veldhuizen: “Ik draag het voorzitterschap met veel vertrouwen over. Het uitgebreide bestuurlijke netwerk van Henk en zijn ervaring als toezichthouder zijn zeer waardevol voor VIGO.“


Henk is getrouwd en heeft twee studerende dochters. Hij loopt hard, zeilt en is actief in verschillende vrijwillige en nevenfuncties.

Over VIGO
Wij zijn VIGO. Onze organisaties Centiv, GGZ Momentum, Pactum, Rooyse Wissel, Vincent van Gogh en Viviq bieden zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Samen brengen we eigen kracht verder. En doen we wat nodig is. Waar en wanneer dat nodig is. Daar waar het beter van wordt vernieuwend, daar waar het al goed is, verankerd.