Vul een zoekwoord in

Het Netwerk Zinnige Zorg pleit voor toekomstbestendige zorg in het regeerakkoord

Het Netwerk Zinnige Zorg wil samen met Kaag en Rutte werken aan een toekomstbestendig en houdbaar zorgstelsel! Ze hebben ideeën en randvoorwaarden hiervoor opgesteld, gebundeld in een manifest en aangeboden aan informateur Mariëtte Hamer. Het is nu aan Kaag en Rutte, om onder haar begeleiding, een eerste aanzet te doen voor afspraken voor een regeerakkoord. Gezondheid is één van de 7 genoemde thema’s. Het Netwerk Zinnige Zorg heeft uitvoerig nagedacht over die gewenste en noodzakelijke afspraken voor een toekomstbestendig en houdbaar zorgstelsel en biedt haar hulp hiervoor aan.

Nederland heeft een goed functionerend stelsel dat de krachtige dynamiek bezit innovatief te blijven tijdens maatschappelijke uitdagingen. De stijging van de zorguitgaven en oplopende personeelstekorten maken de inzet op digitalisering, zinnige zorg en de focus op gezondheid urgent. Na de financiële, duurzaamheids- en huidige coronacrisis stevenen we af op een gezondheidszorgcrisis. Streven naar zinnige zorg is volgens het Netwerk Zinnige Zorg de sleutel: betere zorg voor de patiënt, verlichting van de werkdruk en lagere kosten. Het biedt patiënten passende zorg en voorkomt ondoelmatige of zelfs schadelijke zorg.

We willen samen vooruit, samen de zorg toekomstbestendig maken, samen de zinnige zorg beweging in Nederland versnellen. Daarom delen we onze visie op zinnige zorg, de randvoorwaarden die nodig zijn om zinnige zorg te effectueren en doen we deze handreiking aan mevrouw Kaag en aan de heer Rutte. Daarnaast nodigen we heel Politiek Den Haag uit om actief met ons samen te werken t.b.v. het regeerakkoord en in de komende Kabinetsperiode!’

Onze voorzitter van de Raad van Bestuur, Jolande Tijhuis, heeft het manifest getekend. In dit filmpje bekijk je haar boodschap. En bekijk deze compilatie video van een vijftal ondertekenaars.

 

Ondertekenaars van het manifest zijn: Rivas Zorggroep, VIGO en Vincent van Gogh, Thebe, Dijklander Ziekenhuis, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, Bernhoven, Radboudumc en Coöperatie VGZ.

Het hele manifest lees je hier.